Oudercommissie

De oudercommissie bestaat uit ouders / verzorgers van kinderen die gebruik maken van de desbetreffende kinderopvang. De oudercommissie fungeert als schakel tussen het management van de locatie en de ouders / verzorgers van de kinderen. Samen zorgen we ervoor dat kinderen met een glimlach van de kinderopvang thuiskomen.

Welke taken?
De oudercommissie kan adviseren over tal van zaken, zoals het pedagogisch beleid, kwaliteitsbeleid, tarieven, risico-inventarisatie, veiligheid en gezondheid.

Wat is het doel?
De belangen van kinderen en de ouders/verzorgers op een zo goed mogelijke manier behartigen bij het management.

Frequentie bijeenkomsten
4 à 5 keer per jaar komt de commissie bij elkaar. Hierbij sluit ook de assistent leidinggevende aan.  Iedere ouder/ verzorger heeft toegang als toehoorder tot de vergadering, mits van tevoren aangemeld bij de voorzitter van de oudercommissie.

Aanmelden?
Wil je onderdeel uitmaken van de oudercommissie? Maak dit kenbaar bij onze oudercommissie of bij de assistent leidinggevende of locatiemanager van de locatie.

Lid van BOinK
De oudercommissie is lid van BOinK, de belangenvereniging van ouders in de kinderopvang. Alle ouders / verzorgers zijn automatisch lid.

Thomas

Ik ben Thomas van der Kruis, 34 jaar en papa van Zoë en Noya. In het dagelijks leven werk ik in de gehandicaptenzorg. Mijn motivatie om bij de OC te zijn, is dat ik graag betrokken wil zijn bij de opvang van mijn kinderen en ook inspraak wil hebben in de werkwijzen bij KC De Fonkel. Vanuit de OC wil ik graag ieders belangen behartigen, dus schroom vooral niet om contact op te nemen of mij aan te spreken wanneer je mij ziet!

Tamara

Hoi! Mijn naam is Tamara, bij de meesten binnen de kinderopvang beter bekend als ‘de mama van Victor’. Victor is het eerste kindje van mijn man Chris en mij, en hij gaat drie dagen in de week naar KC De Fonkel. Wij werken allebei fulltime, en vinden een goede opvang voor ons heerlijke ventje erg belangrijk – een plek om te spelen, te leren, en samen te zijn met anderen van zijn leeftijd. Toen ik zag dat er ouders gezocht werden voor de oudercommissie, heb ik me dus ook snel aangemeld – mogen meepraten en meedenken over de invulling van de opvang voor een hele nieuwe generatie, lijkt me leuk! Mijn werk bestaat uit het aansturen van een team data analisten bij een groot, internationaal bedrijf, en daarnaast houd ik in mijn vrije tijd van leuke dingen doen met het gezin (hoeft niet altijd groots; het is ook genieten als we boekjes lezen en liedjes zingen!), lezen, verhalen schrijven, PC gaming, en af en toe een dagje wellness.

MICHELLE

Hi, Mijn naam is Michelle, ik ben 32 jaar en werkzaam als douanedeclarant. Ik ben getrouwd met Yoram en in februari is onze zoon Jonah geboren, die nu sinds mei naar KC De Fonkel gaat. Op zijn eerste dag op de opvang hing er een briefje dat er nieuwe leden gezocht werden voor de oudercommissie. Hieraan deelnemen leek mij meteen een ideale kans om betrokken te zijn bij een organisatie die van groot belang gaat zijn voor de ontwikkeling van mijn kleine spruit. Ik wil hiermee graag mijn steentje bijdragen aan een kinderopvang die mij meteen trof door de blije en open uitstraling die ik hier ervaar bij de kinderen. En wat openheid betreft schroom dus zeker niet me aan te spreken indien je vragen hebt voor de OC. Wie weet zie ik je snel een keer bij het KC De Fonkel!