Oudercommissie

De oudercommissie bestaat uit ouders / verzorgers van kinderen die gebruik maken van de desbetreffende kinderopvang. De oudercommissie fungeert als schakel tussen het management van de locatie en de ouders / verzorgers van de kinderen. Samen zorgen we ervoor dat kinderen met een glimlach van de kinderopvang thuiskomen.

Welke taken?
De oudercommissie kan adviseren over tal van zaken, zoals het pedagogisch beleid, kwaliteitsbeleid, tarieven, risico-inventarisatie, veiligheid en gezondheid.

Wat is het doel?
De belangen van kinderen en de ouders/verzorgers op een zo goed mogelijke manier behartigen bij het management.

Frequentie bijeenkomsten
4 à 5 keer per jaar komt de commissie bij elkaar. Hierbij sluit ook de assistent leidinggevende aan.  Iedere ouder/ verzorger heeft toegang als toehoorder tot de vergadering, mits van tevoren aangemeld bij de voorzitter van de oudercommissie.

Aanmelden?
Wil je onderdeel uitmaken van de oudercommissie? Maak dit kenbaar bij onze oudercommissie of bij de assistent leidinggevende of locatiemanager van de locatie.

Lid van BOinK
De oudercommissie is lid van BOinK, de belangenvereniging van ouders in de kinderopvang. Alle ouders / verzorgers zijn automatisch lid.

Ferry

Als betrokken vader (Floris, 8jr) maak ik graag een deel uit van de oudercommissie bij Korvelplein. Samen met andere ouders kijk ik met een kritisch oog naar de protocollen, doelstellingen, inzet en de algehele zorg van kindercentrum De korveltuin. Want net als u, vind ik het belangrijk dat een kind kan opgroeien in een sociale, speelse, maar bovenal leerrijke omgeving. Als voorzitter van de oudercommissie ben ik actief betrokken bij deze zaken en laat ik – namens alle ouders en kinderen – mijn stem horen, mocht dat nodig zijn.

Zelf ben ik werkzaam in de financieel-juridische sector. Als hobby werk ik graag aan mijn blog dat zich richt op vaders en de opvoeding van kinderen (moeders zijn ook welkom natuurlijk). Uitgebreid borrelen met vriend(inn)en staat hoog op mijn prioriteitenlijstje en sinds een aantal maanden ben ik regelmatig op de dansvloer te vinden om Salsa en Bachata onder de knie te krijgen.

Heb jij vragen aan de oudercommissie, een klacht of wil je meer informatie hebben? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen. We staan je bijzonder graag te woord!

P.s. we zijn altijd op zoek naar nieuwe leden, kom jij ons ondersteunen?

Niki

Ik ben Niki, moeder van Ezra (3jr) en Otis (1jr). Ze zitten beide op de opvang, waar ze met veel plezier komen. Als secretaris van de oudercommissie vind ik het leuk om mee te denken met de Korvelplein, mee te kijken of ze zaken goed aanpakken en polsen wat ouders hiervan vinden. Daarnaast vind ik het leuk om nieuwe mensen te ontmoeten en activiteiten op te zetten.